De intake

U krijgt bij het eerste bezoek een uitgebreid vraaggesprek met een onderzoek van de voet of andere gewrichten. Indien nodig wordt dit aangevuld met echografisch onderzoek om tot een heldere diagnose te komen. Ook wordt de houding beoordeeld.

Bij het eerste bezoek neemt u gedragen schoenen mee en indien nodig ook sportschoenen. De schoenen worden beoordeeld op het slijtpatroon en geschiktheid voor de voet. Ook kan het onderzoek worden uitgebreid met een bewegingsanalyse. Een voorbeeld hiervan is beoordeling van het looppatroon in het trainingscentrum.

Het behandelplan

Na de intake volgt een behandelplan. Als er steunzolen worden aangemeten wordt aangeraden dit te evalueren na 6-8 weken. Soms volgt er een fysiotherapie traject met voetoefeningen of houdingsoefeningen. Soms wordt u doorverwezen naar een collega met de juiste aanvullende behandeling. U kunt denken aan dry needling, shock wave therapie of medisch pedicure.

Aanvullend op uw steunzolen voor dagelijkse schoenen kunt u ook sportzolen krijgen. Door intensief gebruik van de zolen kunnen deze aan slijtage onderhevig zijn. Het is raadzaam om na een jaar terug te komen voor controle. Ook gezien het voortschrijdend inzicht in voetproblemen en vervaardigen van zolen kunnen verbetering in uw voordeel worden toegepast.

De behandeling

Klik onderstaand op een van de onderdelen om meer te lezen over een specifieke behandeling:

Intake plannen in Badhoevedorp

Heeft u last van pijnlijke voeten en wilt u een intake plannen bij onze podoloog en fysiotherapeut in Badhoevedorp? Klik dan op onderstaande knop om een afspraak te maken!

Maak een afspraak

Wordt uw behandeling vergoed?

Podotherapie wordt vergoed vanuit aanvullende pakketten. U kunt bij uw eigen zorgverzekering controleren of u recht heeft op vergoeding. Indien dit zo is declareren wij, in de meeste gevallen, elektronisch voor u. In dat geval betaald u alleen een eventuele eigen bijdrage. Wij kunnen u vooraf informeren over de te verwachten kosten.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Hulya

    “Na ongeveer twee maanden werd mijn pijn veel minder. Ik kan nu om de dag ongeveer 13 km lopen!”

  • format_quote

    Ervaring van Jolanda

    “Heel veel behandelingen gehad, maar niets werkte tot ik bij Podozorg Almere kwam.”

  • format_quote

    Ervaring van Clasina

    “Podozorg Nieuwpoort reageerde snel op mijn mail en we konden ook vlug terecht voor een afspraak. De nieuwe zooltjes lopen fijn en we zijn dan ook heel tevreden.”

  • format_quote

    Ervaring van Sija

    “Na een week steunzolen dragen had ik al minder pijn. Nu gaat het super goed en kan ik weer kilometers lopen zonder pijn.”

  • format_quote

    Ervaring van Erik

    “Mijn zooltjes zitten perfect en ondersteunen feitelijk je hele lichaam”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Kromme stand van de teen

  • Pijnlijke achillespees

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 19 mei 2025

    Pijn aan uw teen na stoten: wat als het niet overgaat?

    Heeft u uw teen gestoten? Als het kapsel en de bandjes om het teengewricht niet stevig genoeg meer zijn kan een instabiel teengewricht ontstaan.

    Door Nicole Drenth

  • 08 mei 2025

    Een Jonesfractuur

    Een Jonesfractuur betreft een breuk van het vijfde middenvoetsbeentje, gelegen aan de buitenzijde van de middenvoet, nabij uw kleinste teen.

    Door Podozorg Nederland

  • 17 april 2025

    Voorvoet varus: symptomen, oorzaken en behandeling

    Voorvoet varus is een afwijking waarbij de voorvoet naar binnen kantelt, wat kan leiden tot pijn, vermoeidheid en een afwijkende loop.

    Door Liesbeth Dijkshoorn

  • 06 maart 2025

    Waarom heb ik koude voeten?

    Koude voeten kunnen ontstaan door een verminderde doorbloeding, hormonale schommelingen of externe factoren. Gerichte aanpassingen helpen om klachten te verminderen.

    Door Delia de Bliek

  • 20 februari 2025

    Pijnklachten rond de achillespees

    Achillespeesklachten door overbelasting of een verkeerde voetstand veroorzaken pijn en stijfheid. Gerichte behandeling helpt om klachten te verminderen.

    Door Loes van Vooren en Eric Wonink

  • 16 januari 2025

    Zweepslag in de kuit

    Zweepslag wordt gekenmerkt door een scherpe pijn in de kuit en komt vaak voor bij sporten zoals atletiek (amateur en professioneel) en voetbal.

    Door Mienke van der Goot