De werkwijze van Podozorg Badhoevedorp

De intake

U krijgt bij het eerste bezoek een uitgebreid vraaggesprek met een onderzoek van de voet of andere gewrichten. Indien nodig wordt dit aangevuld met echografisch onderzoek om tot een heldere diagnose te komen. Ook wordt de houding beoordeeld.

Bij het eerste bezoek neemt u gedragen schoenen mee en indien nodig ook sportschoenen. De schoenen worden beoordeeld op het slijtpatroon en geschiktheid voor de voet. Ook kan het onderzoek worden uitgebreid met een bewegingsanalyse. Een voorbeeld hiervan is beoordeling van het looppatroon in het trainingscentrum.

Het behandelplan

Na de intake volgt een behandelplan. Als er steunzolen worden aangemeten wordt aangeraden dit te evalueren na 6-8 weken. Soms volgt er een fysiotherapie traject met voetoefeningen of houdingsoefeningen. Soms wordt u doorverwezen naar een collega met de juiste aanvullende behandeling. U kunt denken aan dry needling, shock wave therapie of medisch pedicure.

Aanvullend op uw steunzolen voor dagelijkse schoenen kunt u ook sportzolen krijgen. Door intensief gebruik van de zolen kunnen deze aan slijtage onderhevig zijn. Het is raadzaam om na een jaar terug te komen voor controle. Ook gezien het voortschrijdend inzicht in voetproblemen en vervaardigen van zolen kunnen verbetering in uw voordeel worden toegepast.

De behandeling

Klik onderstaand op een van de onderdelen om meer te lezen over een specifieke behandeling:

Intake plannen in Badhoevedorp

Heeft u last van pijnlijke voeten en wilt u een intake plannen bij onze podoloog en fysiotherapeut in Badhoevedorp? Klik dan op onderstaande knop om een afspraak te maken!

Maak een afspraak

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.