Afbeelding contactpersoon

Mienke van der Goot

(Register) podoloog, fysiotherpeut en MSU-echografist

Ontmoet Mienke van der Goot. Zij is als (register) podoloog, fysiotherapeut en MSU-echografist werkzaam bij Podozorg Badhoevedorp en Podozorg Naarden.

Persoonlijke geschiedenis

Na afronding van mijn studie fysiotherapie in 1998 ontwikkelde ik bijzondere interesse voor enkel en voetproblematiek. De voet als fundament voor het menselijk bewegen.

Dit leidde tot een opleiding aan de Academie voor Podologie die in 2004 werd afgerond tot Registerpodoloog. Hierop volgend deed ik mee met de eerste lichting Basisopleiding Muskuloskeletal Ultrasound Enkel en Voet. Dit om de diagnostiek binnen mijn behandelplan te optimaliseren.

De laatste 10 jaar ben ik werkzaam bij Back in Shape Badhoevedorp hier ben ik fysiotherapeut en podoloog met speciale aandacht voor enkel en voetproblemen. Ook heb ik uitgebreide interesse in chronisch pijnproblematiek in brede zin. Een voet kan niet los gezien worden van mens en geest. Mijn aanpak richt zich op het biopsychosociale model.

In 2014 werd ik gevraagd om in de Bergman kliniek te komen werken. Hier ben ik echografist van enkel en voet in nauwe samenwerking met de sportarts en orthopedisch chirurg.

Om mijn vaardigheden verder te optimaliseren rondde ik in januari 2017 de deeltijd master Practitioner Muskuloskeletal Ultrasound af. In de Bergman kliniek richt ik mij volledig op de diagnostiek middels echografisch onderzoek. Gecombineerd met de ervaring als fysiotherapeut en podoloog levert dit een breed analytisch vermogen op die voordelig is voor de patiënt. Bij Podozorg Badhoevedorp richt ik mij naast de uitgebreide diagnostiek ook op een optimale behandeling en begeleiding bij pijnklachten.

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.