Echografie bij Podozorg Badhoevedorp

Wat is echografie?

Met deze techniek kunnen er opnamen worden gemaakt van uw houdings- en bewegingsapparaat. U kunt hierbij denken aan gewrichten, botten, spieren, slijmbeurzen, pezen, kapsel en banden. Echografie maakt gebruik van geluidsgolven. Met behulp van een gel worden deze geluidsgolven het lichaam ingestuurd en door de verschillende weefsels teruggekaatst. Het teruggekaatste geluid wordt door een computer omgezet in afbeeldingen.

Echografie bij Podozorg Badhoevedorp

Wat zijn de voordelen van echografie?

Echografisch onderzoek is snel, gemakkelijk en pijnloos. Bovendien is de techniek ongevaarlijk en kan het onderzoek zo vaak als nodig is herhaald worden. Met de uitkomsten van het echografisch onderzoek kunnen we snel een diagnose stellen. Deze diagnose vormt de basis van uw persoonlijk behandelplan.

Tijdens het behandeltraject wordt u begeleid door een van onze deskundige fysiotherapeuten. Het echografisch onderzoek kan worden herhaald om na te gaan in hoeverre het herstel is gevorderd. Indien nodig verwijzen we u door naar uw huisarts of specialist.

Reacties van patiënten

“na echo onderzoek bleek er een stukje kraakbeen in mijn enkel te zweven. Een kijkoperatie bij de orthopedisch chirurg heeft mijn klachten eindelijk verholpen”

“de podoloog constateerde met een echo een zenuwbeknelling in mijn voorvoet. Ik kreeg steunzolen op maat en kan weer lopen zonder pijn”

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.